ההבחנה בין לימודי קורס בודק שכר לקורס מפקח שכר יכולה להשפיע על הבחירות שתבצעו באשר לקריירה העתידית שלכם. אם אתם חשבי שכר שרוצים להתפתח ולהתקדם בתחומכם, כדאי שתדעו מה ההבדל בין השניים?
באופן גס, ניתן לומר, שמפקח שכר מבצע את בדיקות השכר בתוך הארגון שבו הוא עובד, כלומר, כשכיר. לעומתו, בודק שכר יכול לעבוד כעצמאי עם מספר חברות. כדי לעבוד כבודק שכר נדרשת תעודה מטעם משרד העבודה.
אף על פי שבודק שכר נחשב כמי שמחזיק בתפקיד בכיר יותר, יש שיעדיפו לימודי מפקח שכר, שכן באשר לתכני הלימוד, מפקח שכר לומד את כל הפרקטיקה של בודק שכר, ואת מה שבאמת חשוב ליישם בשטח, ללא התיאוריה. אפשר לומר שזה המסלול המהיר להתפתחות מקצועית וקידום. מפקח שכר יכול להתברג בכל סוגי החברות, ובדרך כלל, משתלב בחברות וארגונים עם אופק תעסוקתי ויציבות לאורך שנים רבות.
הסיבה העיקרית לכך שחברות וארגונים מעסיקים מפקח שכר היא לצורך ריכוז דוחות, פיקוח ועמידה בתקנות דיני עבודה, וכן בקרה נוספת על חישובי השכר בארגון והימנעות מטעויות. במקום לשכור אחת לשנה בודק שכר, ורק אז לעלות על טעויות, שעלולות לעלות למעסיק ולעובדי הארגון הרבה מאוד כסף, חיוני להעסיק עובד בתוך הארגון, המבצע חישובים, בדיקות וביקורות באופן שוטף.
יתרה מכך, העלייה בביקורות ובאכיפת דיני העבודה בישראל מעודדת את המעסיקים לבצע ביקורות סדירות, מה שהגביר את הצורך במפקחי שכר מוסמכים העובדים בתוך הארגון, מוודאים את עמידת המעסיק בדרישות, ובכך מונעים הפסדים כספיים והליכים משפטיים אפשריים.
בשורה התחתונה, מפקחי שכר מוסמכים מסייעים לארגונים להקים ולתחזק מערכות פיקוח שכר מתקדמות כדי למנוע הפרות עתידיות, להגן על זכויות העובדים ולהימנע מעיצומים ממשרד העבודה.
נכון להיום, קורס בודק שכר קיים במגוון מוסדות לימוד, אולם, קורס מפקח שכר הוא קורס ייחודי ובלעדי שניתן להירשם אליו רק במכללת טסטמי. במסגרת הקורס מקבלים הכשרה פרקטית בנושאים שונים, ביניהם:
בסופו של דבר, מפקחי שכר מוסמכים מגנים על זכויות ומצמצמים סיכונים, מה שהופך אותם לחיוניים בשוק העבודה של היום. אם אתם מוכנים לעשות שינוי, שקלו להירשם לקורס מפקחי שכר של טסטמי ועשו את הצעד הראשון לקראת קריירה בתחום מבוקש ומשפיע.